Luhangan sahtimestaruuskilpailut 2024 ja Museon heinänniittotalkoot (napauta tekstiä niin saat lisää tietoa)

Luhangan sahtimestaruus 2024 ratkotaan Mäkitupalaismuseon (Tammijärventie 164, Tammijärvi) heinänniittotalkoiden yhteydessä juhannusviikon maanantaina 17.6. klo 18 alkaen.

 18.00 Heinänniittotalkoot alkaa
 19.30 Sahtinäytteitä voi tuoda kilpailuun klo 19.30-20.00
 20.00 Sahtien tuomarointi alkaa

- - - - -

Peltolan Mäkitupalaismuseon pihapiiri niitetään ja siistitään vuosittain talkoolla juhannusviikolla. Tervetuloa talkooporukkaan avuksi! Näet samalla, kuinka heinää tehdään perinteisin menoin seipäälle. 

Ota mukaan omat työhanskat, jos tarvitset. Voit varustautua myös omalla viikatteella, haravalla tai hangolla, mutta välineitä löytyy myös paikan päältä. 

Pihan niittäminen pitää tämän arvokkaan kulttuurikohteen kunnossa ja lisää niittylajien kirjoa alueella. Talkoissa olet mukana säilyttämässä historiaa ja luonnon monimuotoisuutta. - - - - -

Talkoiden jälkeen päästään maistelemaan sahtia, niin kunnanmestaruuskisojen muodossa, kuin muutenkin. Tarjolla on myös pientä makeaa ja suolaista evästä talkooväelle. 

Talkoosahdit ja muut eväät tarjoaa Jyväs-Maatalous sekä MTK Jou-Lu.

Iltasella Luhangan Hevosjalostusyhdistys laittaa grillin kuumaksi ja myy sahtikisayleisölle makkaraa. Käteistä rahaa kannattaa siis ottaa mukaan.

- - - - -

Sahtikisoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittaudu samalla, kun tuot kisanäytteen klo 19.30-20.00 välillä. Näytteeksi riittää 3 litraa sahtia. 

Luhangan sahtimestari 2024 julistetaan illan päätteeksi ja hän saa edustaa kuntaa Sahdin SM-kisoissa Isojoella elokuussa 2024. 

- - - - -

Tapahtumassa tunnelmaa museoalueen hirsimökkien väliin luo Pentti ja Mirja Könnön soittama harmonikkamusiikki.  Toivotaan siis kaunista kesäiltaa perinteiden parissa.

Paikalle on suositeltavaa tulla kimppakyydillä tai pyörällä. On mukavampi maistella sahtiakin rauhallisin mielin.

- - - - -

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Luhangan Kotiseutuyhdistys ja MTK Joutsan ja Luhangan yhdistys. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa heinänniittotalkoisiin tai viimeistään seuraamaan sahtimestaruusmittelöä!